Spirene er 3 dager gamle brokkolispirer, disse inneholder 20-50% mer Sulforafan enn modne brokkoliplanter. Sulforafan kan hemme veksten av Helicobacter Pylori (en bakterie som kan forekomme i slimhinnen i magesekken). Sulforafan i brokkolispirer er veldig høyt og er et viktig plantenæringsstoff som kan bidra med å forebygge, hemme og redusere risikoen for tarmkreft.
Daglig inntak av brokkolispirer har helsefremmende effekt og kan ogsa° bidra til a° beskytte mot magesa°r, hjerte og kar sykdommer, diabetes 2, dempe betennelser, allergier.
Brokkoli spirer er godt å ha som topping pa° brødskiven til frokost, eller som sunn dekorasjon til middag. Eller en grønn smoothie – her er en sunn og smakfull oppskrift som du kan prøve:
Brokko Smoothie:
1 frossen banan
1/2 økologisk selleristang
1/4 kopp brokkoli spirer
1/2 kopp spinat
1 ts hemp frø
1/4 ts pepper
1 dl mandel melk eller vann